maandag 4 november 2013

MIJN ORI PEN UITDAGING #4: TWINKLE-WHEEL


ORI PEN UITDAGING  #4: “TWINKLE-WHEEL”  door José Meeusen

Toen ik begon met het ontwerpen van modulars gebruikte ik dezelfde ingewikkelde vouwtechniek als bij mijn geometrische modellen uit één vel papier. Een heel gepriegel met die kleine papiertjes en dan ook nog meerdere keren, al naar gelang het benodigde aantal segmenten!
Twinkle-Wheel is een modular uit die beginperiode. Hij heeft twee voorkanten omdat ik niet kan kiezen welke zijde de mooiste is!
                       





Twinkele-Wheel behoort tot mijn favorieten; ik had hem dan ook al een tijdje in mijn hoofd voor de ori-pen uitdaging.  Omdat het zo’n open model is, geeft het vele mogelijkheden om in te vullen, variaties te maken en uit te breiden. Je kunt naar behoefte binnen het sjabloon blijven, maar ook de open ruimtes er omheen benutten.
De opdracht is om zo veel mogelijk  je eigen weg hierin te zoeken en je gevoel te volgen.

Dat klinkt misschien vaag, daarom geef ik een voorbeeld dat ik een paar jaar geleden heb getekend. Ik had nog maar net kennis gemaakt met zentangle en vond dat heel mooi aansluiten bij mijn origamiwerk. Het diagram is ingevuld op de voor mij gebruikelijke manier, daaromheen zijn de patroontjes intuïtief getekend.


De opdracht is dit keer dus heel vrij zodat iedereen er op haar eigen manier mee aan de gang kan gaan. Teken je graag op de officiële zentangle manier, dan zoek je naar geschikte patroontjes om het sjabloon in te vullen. Ga je liever intuïtief te werk dan laat je de patroontjes vanzelf ontstaan. Je kunt er een zendala van maken door er een cirkel omheen te zetten. Of  je verbindt de punten om meer vlakken te creëren. Het is allemaal goed, als het maar penwerk is!!!

Veel succes!!!





      



Origami ontwerp Twinkle-Wheel:  9-7-1992
Zendala Twinkle-Wheel: 23-3-2010
SjablonenTwinkle-Wheel: 27-10-2013

©José Meeusen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten