dinsdag 1 oktober 2013

MIJN ORI PEN UITDAGING #3: HEXTAR

ORI PEN UITDAGING  #3: “HEXTAR”  door José Meeusen

Veel  origami modulars bestaan uit 8 segmenten. Dat is logisch want het is het meest voor de hand liggend om het papier in de helft te vouwen en als je daar mee doorgaat, krijg je een 8-deling. Bij het opzetten van een mandala gaat dat ook zo. De modulars waar we tot nu toe mee hebben gewerkt , Tunnelador en Flip Flor II, bestaan uit 8 segmenten.

Het model dat ik voor ori pen uitdaging #3 heb uitgekozen, bestaat uit 6 segmenten.  Vandaar ook de naam Hextar. Dat bracht me op het idee om het getal 6 in de tekening te verwerken. Van de 6 kun je leuke patroontjes maken. Ik heb er alvast eentje gemaakt.
Het getal 6 betekent o.a. harmonie en schoonheid, eigenschappen die ook aan de lotus worden toegekend. Als je de mandala met de passer in zessen verdeelt , krijg je vanzelf een lotus!Opdracht:

-          Maak een patroontje van het getal 6 en gebruik dat in je sjabloon.
-          Het getal zes betekent harmonie, laat dit tot uitdrukking komen in je tekening. Dat zal vast niet zo moeilijk zijn, want jullie maken altijd al zulke mooie penwerkjes! Toch is het anders als je je er van te voren op instelt.

Veel  succes met Hextar, ik ben erg benieuwd wat jullie er dit keer weer van maken!


Origami ontwerp Hextar: 5-7-2001
Sjabloon Hextar: 23-9-2013
Patroon Zes: 23-9-2013
©José MeeusenGeen opmerkingen:

Een reactie posten