zondag 1 september 2013

MIJN ORI PEN UITDAGING #2: "TRIPLAR III"

ORI PEN UITDAGING #2:  “TRIPLAR III”   door José Meeusen

Voor ori pen uitdaging #2 heb ik een origami model gekozen dat  uit één vierkant vel  papier wordt gevouwen: TRIPLAR III. Het is de derde variatie op het  basismodel Triplar; ik werk namelijk vaak in series.

De voor- en achterkant van Triplar III zijn verschillend. We hebben dus twee sjablonen voor de prijs van één! Ze zijn getekend op papier van 12x12 cm. Uiteraard kun je het formaat naar behoefte aanpassen.

          

Triplar III is een statisch model, dit in tegenstelling tot Flip Flor van uitdaging #1 dat een draaiing heeft en dus dynamisch is. Statisch oogt vaak wat stijf en strak. Het is dan ook de uitdaging om er een levendig geheel van te maken. Gebruik daarvoor
·          gebogen lijnen, zoals lussen, krullen en lemniscaten; laat je pen lekker zwieren en zwaaien over het papier,
·         organische patronen, zoals bloemen, bladeren en golven; denk bv. aan verdigogh, zinger en henna drum,
·         voor inspiratie kun je een kijkje nemen op de blog van Helen Williams, zij maakt mooie sierlijke patronen:  http://alittlelime.blogspot.nl/
·         last but not least: CHINJO van Joke!!!!
Zet de bloemetjes buiten en laat ze ook eens uit het sjabloon groeien!
Ik kijk uit naar jullie mooie creaties, succes!!

De sjablonen zijn voor eigen gebruik en niet voor commerciële doeleinden. Degenen die hun uitwerking op blog, facebook of anders willen publiceren, vraag ik om de naam van de ontwerper en het model  te vermelden.

Ontwerp Triplar III: 2-3-1993
Sjablonen Triplar III: augustus 2013
©José MeeusenGeen opmerkingen:

Een reactie posten