donderdag 1 augustus 2013

MIJN ORI PEN UITDAGING #1 "FLIP FLOR II"

ORI PEN UITDAGING “FLIP FLOR II”  door José Meeusen

Deze uitdaging is een nieuw soort penwerk. Het is geen zentangle of zendala:  het template is afgeleid van een origami ontwerp. Het is een sjabloon zonder de begrenzing van een cirkel of vierkant. Je hebt dus de mogelijkheid om ook buiten de vorm te tekenen.
Jullie hebben al kennis  gemaakt met deze manier van pentekenen in Penwerk 4.

Voor deze uitdaging heb ik mijn eigen ontwerp FLIP FLOR II gekozen. Het is een modular, d.w.z. dat het is samengesteld uit een aantal  segmenten. Flip Flor bestaat uit 8 gelijke delen die in elkaar zijn gevouwen. Lijm is hierbij niet nodig!


Het template heeft twee versies, elk met zijn eigen mogelijkheden. Je mag er eentje kiezen of ze allebei maken
Er zijn vlakken die zich uitstekend lenen voor een patroontje dat is gebaseerd op een ruitjesverdeling.  Kies tenminste één vlak (en dat dus 8x!) dat je op die manier invult. De ruitjes teken je met de pen. Het zou leuk zijn als je een patroontje gebruikt dat je in les 6 hebt ontwikkeld. Als je die les nog niet hebt gemaakt, vind je hierbij een aantal mogelijkheden voor een ruitjesverdeling. Je mag er zelfs een monotangle van maken.
Het sjabloon is voor eigen gebruik en niet voor commerciële doeleinden. Degenen die hun uitwerking op blog, facebook of anders willen publiceren, vraag ik om de naam van ontwerper en model  te vermelden.
SUCCES!!!
1 opmerking:

  1. Wat een mooie weblog maakt magda voor jou.
    Ik mis nog een hele belangrijke blogger!

    BeantwoordenVerwijderen